Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Alberto Contador νικητής του 63ου Γύρου Ισπανίας

O Alberto Contador επιβεβαίωσε τις φήμες σαν το φαβορί του αγώνα, κερδίζοντας τον 63ο Γύρο Ισπανίας. Ο 25άχρονος ποδηλάτης της Astana είναι ο πρώτος Ισπανός στην ιστορία που κερδίζει τους τρεις Μεγάλους Γύρους.















Ο Contador κέρδισε το 2007 το Γύρο Γαλλίας και το 2008 το Γύρο της Ιταλίας, κερδίζοντας μια θέση στο club των ελάχιστων αθλητών που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο όπως ο Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx και ο Bernard Hinault.
Ο Ισπανός ποδηλάτης ξεπερνά μάλιστα τα κατορθώματα των προκατόχων του κερδίζοντας όλους τους Μεγάλους Γύρους μέσα σε διάστημα 14 μηνών.Ο Γύρος της Ισπανίας ήταν μεγάλη επιτυχία και για την Astana σαν ομάδα μιας και είχε 2ο στην τελική γενική κατάταξη τον συναθλητή του Contador, Levi Leipheimer.“Στην αρχή της χρονιάς αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα αλλά στη συνέχεια είχαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά”, δήλωσε ο Contador. “Παρ’ολα αυτά, δεν θα είχα καταφέρει καμία από τις επιτυχίες μου αν δεν είχα τη βοήθεια των συναθλητών μου. Πολλά ευχαριστώ στους Levi, Andreas, Assan, Dmitriy, Benjamín, Sérgio,Chechu και Tomas. Το να κερδίσεις τρείς μεγάλους Γύρους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι καταπληκτικό και ίσως δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήταν και οι τρείς πολύ διαφορετικοί Γύροι. Στη Γαλλία και την Ιταλία δεν ξεκίνησα σαν φαβορί, κάτι το οποίο έκανε την κατάσταση πιο εύκολη. Στην Ιταλία είχα να αντιμετωπίσω πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βροχή. Στη Γαλλία υπήρχε ένα πολύ μεγάλο άγχος που προέρχονταν από τον κόσμο και τα ΜΜΕ. Στην Ισπανία μπορούσα να αγωνιστώ σε οικείους για μένα δρόμους και με την συμπαράσταση των οπαδών μου.Οι ποδηλάτες της Astana θα ξεκουραστούν για μερικές ημέρες και μετά θα κατευθυνθούν στο Varese. Δώδεκα από τους αθλητές της Astana θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ιταλική πόλη.

Μάθετε περισσότερα για το ποδήλατο του Alberto Contador, Trek Madone

Δεν υπάρχουν σχόλια: